Intelligens okos otthon

Az okos eszközöket összekapcsolva kényelmesebbé, biztonságosabbá és élvezetesebbé tesszük otthonát

Vegye fel velünk a kapcsolatotKapcsolat
Intelligens okos otthon

Itthon jelenleg egy lakás már megkapja az "okos" jelzőt, ha van egy automatizált árnyékoló, egy szenzor segítségével magától nyíló és záródó garázskapu, bejárati kapu vagy egy a fényre érzékeny világításrendszer, esetleg egy távolról bekapcsolható termosztát az ingatlanban. Ilyen esetekben a lakásban különféle részegységeket automatizálunk.

Az intelligens otthonok rendelkezhetnek vezeték nélküli, vezetékes rendszerrel, vagy mindkettővel. A vezeték nélküli rendszerek telepítése egyszerűbb, viszont a vezetékes rendszereket megbízhatóbbnak tartják, és nehezebb feltörni őket. Az Okos Otthon vezérlése lehetséges kézi vezérlés alapján, időponthoz kötve automatán vagy külső környezeti tényezők hatására automatán.

Miben tudunk segíteni?

01

Világítási rendszerek automatizálása

Mi elsősorban a világítási rendszereket automatizáljuk, ami azt jelenti, hogy olyan funkciókat építünk be, mint például kialszik a lámpa, ha a szoba üres, vagy a változó fényviszonyoknak megfelelően növekszik vagy csökken a világítótestek által adott fényerő, távirányítóval kapcsolhatóak a lámpatestek. Nincs többé égve felejtett villany, kevesebb energiát használhatunk fel ütemezett működéssel.

02

Rendszer diagnosztika

Segítünk akkor is, ha otthonát vezeték nélküli okos-kütyükkel szerelte fel, ezek rádiófrekvenciás alapon működnek (Wifi-s, Bluetooth-os), és a rendszer diagnosztikájára van szüksége. Előfordulhatnak olyan tényezők melyek befolyásolják a berendezések megfelelő és rendeltetésszerű működését, például a helytelen bekötés, nem megfelelő konfigurálás, rendszerfájl megsérülése, külső tényezők (pl: villám, adótorony jel kibocsájtás, stb.) behatása, nem megfelelő jelerősség.

03

Saját szoftverrel otthonunk automatizálása

Az otthonok automatizálásának alapja sokszor a PLC, így felmerülhet a gondolat, hogy miért ne magunk valósítanánk meg a vezérlést szimplán PLC alapon saját szoftverrel. Ehhez olcsón hozzájuthatunk, aminek a programozása könnyen elsajátítható, és kérheti segítségünket.

04

Vezérlést biztosító eszközök beprogramozása

mint például: intelligens fali nyomógomb, okostelefon applikációval, tablet applikációval, laptop, PC. A távoli vezérlés és elérés érdekében a webes felületek és eszközök összekapcsolása része a programozási feladatunknak, illetve az épületben található intelligens rendszer központ csatlakoztatása a Wi-Fi hálózathoz.

05

Vezeték nélküli rendszerek telepítése

Ebben az esetben a smart home eszközök nem vezetékes módon továbbítják egymás számára az információkat, hanem 868 MHz-en. Egy vezeték nélküli otthoni automatizálási rendszer bevezetése lehet ilyen funkciókkal, mint az intelligens kültéri-beltéri világítás, hűtés-fűtés szabályozás, konnektor aljzatok vezérlése, locsolóvezérlés, nyitás-zárás vezérlés.

06

Hibadetektálás, hibadiagnosztika

amely során meghatározzuk, hogy a rendszer normális állapotú-e, és ha nem, milyen hiba következett be. Fontos, hogy hiba esetén megfelelő időben beavatkozzunk annak érdekében, hogy a rendszer visszakerüljön egy normális, biztonságos működési módba. A smart home rendszerek általi hibák gyorsan és egyszerűen javíthatóak, nem kell a teljes rendszert lecserélni.

PLC programozás szakértelemmel

Több, mint 20 év tapasztalat PLC programozásban, ipari automatizálásban, robotikában, HMI programozásban, okosotthon automatizálásban, mezőgazdaság automatizálásban, járműipari programozásban.

Vegye fel velünk a kapcsolatotKapcsolat